Σχολή κυβερνητών ταχυπλόων σκαφών!

Σχολή ταχυπλόων Sport Apollon!

Η Σχολή Κυβερνητών Ταχυπλόων Σκαφών ΑΠΟΛΛΩΝ λειτουργεί με έδρα την Χαλκίδα και παρέχει υπηρεσίες για την θάλασσα περισσότερο από 20 χρόνια.

Sport Apollon!

Υπεύθυνος της σχολής : Παπαδόπουλος Νικόλαος.
Βατραχάνθρωπος του πολεμικού ναυτικού από το 1985 ,έχει εργαστεί σε υποβρύχια έργα σε όλη την Ελλάδα ,συνεργαστεί με ξενοδοχεία στην μεταφορά επιβατών , εκπαιδεύσει πολλούς δύτες, ναυαγοσώστες και κυβερνήτες και έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα.

Δημιουργήσαμε εντός τεσσάρων πεντάωρων μαθημάτων μια μικρή σπουδή ναυτοσύνης και διακυβέρνησης σκάφους. Ένα σκάφος 5,5μ θα μας εξοικειώσει σε χειρισμούς εντός λιμένος, ένα φουσκωτό 6,2μ θα μας εξοικειώσει σε χειρισμούς μεγάλων ταχυτήτων και ένα cruiser 11 μέτρων θα μας εξοικειώσει σε χειρισμούς με μεγάλου όγκου σκάφη. Έξυπνα οπτικά μέσα βοηθούν στην γρήγορη κατανόηση σημάτων ναυτιλίας.

Τα αντικείμενα που διδάσκονται είναι:

 • Ναυτιλία
 • Αποφυγή συγκρούσεων
 • Επικοινωνίες και GPS
 • Ναυτική τέχνη (αγκυροβολία-κόμβοι-πρόσδεση-χειρισμός σκάφους)
 • Καιρός και θάλασσα –Τοπικές Καιρικές Συνθήκες
 • Ναυτικές μηχανές-Αντιμετώπιση βλαβών στη θάλασσα
 • Επιβίωση στη θάλασσα.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε 15 ημέρες Τετάρτη. Διαρκούν από τις 10.00 έως τις 14.00 ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.
Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά με ένα απλό τηλεφώνημα στην Σχολή το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία εξετάσεων.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος οφείλει να προσκομίσει στην σχολή τα παρακάτω δικαιολογητικά. (τα έντυπα αποστέλλονται στους ενδιαφερόμενους με mail ή παραλαμβάνονται απευθείας από την Σχολή).

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

 • Δύο φωτογραφίες έγχρωμες μεγέθους ταυτότητας και ψηφιακό αρχείο( ζητείστε από το φωτογραφείο να το στείλει με mail στην διεύθυνση: info@sportapollon.gr )
 • Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.(δεν χρειάζεται επικύρωση)
 • Φωτοαντίγραφο διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου (δεν χρειάζεται επικύρωση)
  Αν κάποιος δεν έχει τότε πρέπει να προσκομίσει ιατρικά πιστοποιητικά παθολόγου και οφθαλμίατρου
 • Εξουσιοδότηση (θεωρημένη σε ΚΕΠ ή στο Λιμεναρχείο ) προς τον ιδιοκτήτη της Σχολής να καταθέσει τα δικαιολογητικά στο Λιμεναρχείο
 • Διπλότυπο ΔΟΥ (ΚΑΕ 3435) 15€ για άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους
 • Βεβαίωση Εκπαίδευσης Σχολής.(εκδίδεται από την Σχολή)

Θυμηθείτε ότι την ήμερα των εξετάσεων πρέπει να έχετε μαζί ταυτότητα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι νοσήσατε , η τεστ της προηγούμενης ημέρας με χειρόγραφο έντυπο ότι ήταν αρνητικό , υπογεγραμμένο από εσάς. (υπάρχει στο διαδίκτυο )

Λίγα λόγια από τον Εκπαιδευτή

Κατά την εκπαίδευση, την εξέταση αλλά και στις πλεύσεις σας αργότερα, χρειάζεται να είστε σε ετοιμότητα και συνάμα σε ηρεμία καθώς οι ενέργειες και οι αποφάσεις που περνούμε όταν είμαστε αγχωμένοι ή πανικόβλητοι, είναι πάντα λάθος.

Αυτό από μόνο του, χαρακτηρίζει έναν καλό κυβερνήτη. Φανταστείτε τώρα να του προσθέσετε γνώσεις από πλεύσεις, γνώσεις αγκυροβολίας γνώσεις μηχανολογίας και ναυπηγικής, λίγο μετεωρολογίας και κυματαγωγής και τέλος την ικανότητα άνετων χειρισμών σε περιορισμένο χώρο. Αυτό το επίπεδο πρέπει να είναι στο εξής το χαμηλότερο επίπεδο για τους Έλληνες κυβερνήτες, καθώς η ναυτική μας παράδοση δεν επιτρέπει τίποτα λιγότερο.

Καλή εκπαίδευση, καλή επιτυχία και καλές θάλασσες.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα απαντήσουμε στο ερώτημα σας το συντομότερο δυνατον!

TOP